toto

DoJ Mendakwa Lelaki Ohio kerana Perjudian dan Jenayah Cukai

Seorang lelaki Canton didakwa oleh juri besar persekutuan di Cleveland, Ohio pada hari Jumaat. Christos Karasarides Jr. menghadapi beberapa pertuduhan mengemukakan penyata cukai palsu, pengelakan cukai, pemalsuan rekod, lima konspirasi untuk menjalankan operasi perjudian haram, percubaan untuk menipu IRS, melakukan pengubahan wang haram dan gangguan saksi.

Christos Karasarides Jr. Didakwa oleh DoJ atas Caj Perjudian dan Cukai
Pertuduhan itu dikongsi dalam satu kenyataan akhbar oleh Jabatan Kehakiman dan merupakan tindakan terbaharu yang diambil terhadap pengendali perjudian Live Draw SGP haram. Kerajaan telah menyasarkan ramai penjenayah yang cuba atau berjaya menjalankan perjudian haram. Pada Mei tahun lalu, DoJ mendakwa Jason Kachner dan Rebecca Kachner, pasangan suami isteri, Thomas Helmick dan CPA DiPietro kerana berkomplot untuk menjalankan perniagaan haram juga, bersama-sama dengan kesalahan jenayah lain, dan secara semula jadi percubaan untuk menipu IRS.

Ini adalah relevan kerana dakwaan yang dibuka pada hari Jumaat juga menyasarkan pesalah lain ini, dan menambah lebih banyak pertuduhan terhadap DiPietro dan Karasarides khususnya. Dalam dakwaan, DoJ menjelaskan bahawa antara 2010 dan 2018, Karasarides, Jason dan Rebecca Kachner, dan DiPietro berkomplot dan mengendalikan Skilled Shamrock, sebuah perniagaan perjudian haram yang berpangkalan di Canton.

Ini di samping pertuduhan untuk berkomplot dan menipu Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) kerana mereka cuba menyembunyikan pendapatan yang dilakukan oleh perniagaan haram itu. Saiz operasi yang tepat tidak jelas, tetapi DoJ menganggarkan bahawa pemain di Skilled Shamrock mempertaruhkan jumlah besar lebih daripada $34 juta dalam tempoh antara 2012 dan 2017 sahaja.

Pemilik perniagaan yang kini dibicarakan telah mendapat manfaat sekurang-kurangnya $4 juta dalam pendapatan bersih. Dakwaan itu berhujah bahawa antara 2009 dan 2013, Karasarides mengelak cukai sehingga $1.4 juta. DiPietro dan Karasarides berpakat untuk menyembunyikan jumlah hutang tertunggak kepada IRS dengan cuba menyembunyikan pemilikan dan penglibatan mereka dalam perniagaan perjudian haram.

Karasarides tidak membayar hutangnya tetapi memilih untuk membelanjakan perbelanjaan peribadi yang melibatkan kereta, hartanah, pembayaran kad kredit dan faedah ahli keluarga. Dia kemudiannya dapat memalsukan lebih banyak penyata cukai antara 2013 dan 2016 dengan bantuan DiPietro. DoJ menjelaskan bahawa pemfailan IRS beliau dalam tempoh itu gagal untuk mengakui pendapatan yang dijana daripada perniagaan perjudian haram, termasuk Skilled Shamrock dan lain-lain.

Karasarides Cuba Melindungi Jejaknya melalui Kertas Kerja Undang-undang
Kedua-dua Kachners dan Helmick sebelum ini menerima tuduhan kurang melaporkan pendapatan mereka yang dijana daripada Redemption Skill Games live draw HK 777, salah satu perniagaan perjudian lain yang didakwa DoJ terlibat. Sementara itu, Karasarides mungkin cuba mengganggu saksi yang hadir di hadapan juri besar.

Dia juga berusaha untuk mengaburkan penglibatannya dalam perniagaan perjudian haram dengan cuba mengesahkan pinjaman melalui rakan sekutu, dan anaknya, mengeluarkan nota janji janji palsu. Saksi yang hadir dan diusik Karasarides diarah memberi keterangan mengenai kesahihan pinjaman tersebut. Karasarides juga menghadapi pertuduhan lain, kerana DoJ terus mengemukakan kes terhadap lelaki itu.

Sebagai contoh, dia cuba juga menyembunyikan fakta bahawa bayaran terakhir untuk kediaman peribadinya datang daripada hasil yang diperoleh daripada perniagaan perjudian haram. Dia seterusnya bersubahat dengan orang lain dan menubuhkan sebuah syarikat, menyediakan wang tunai kepada sekutu untuk mengelakkan prinsip dan membeli kediaman itu secara langsung, menjadikannya kelihatan lebih bersih di atas kertas.

Pertuduhan terhadap Karasarides adalah banyak, dan dia berdepan hukuman penjara sehingga lima tahun atas setiap pertuduhan bersubahat untuk menjalankan perniagaan perjudian haram dan menipu perkhidmatan hasil cukai. Dia juga berdepan hukuman penjara kerana mengemukakan penyata cukai palsu Toto macau dan sehingga 20 tahun bagi setiap pertuduhan konspirasi untuk mencuci wang, bersama-sama dengan saksi yang mengganggu dan memalsukan pertuduhan rekod kewangan.

Secara keseluruhan, Karasarides adalah tempat yang sukar dengan DoJ. Dia hadir di mahkamah pada Jumaat minggu lepas apabila DoJ mengumumkan prosiding terhadapnya. Sementara itu, DiPietro boleh berdepan sehingga lima tahun kerana membantu Karasarides mengelak cukai dan tiga tahun lagi kerana membantunya dengan penyata cukai palsu.