Perlumbaan Revolusi Memberi K kepada Usaha Pemulihan Banjir Kentucky
toto

Perlumbaan Revolusi Memberi $50K kepada Usaha Pemulihan Banjir Kentucky

Pemegang lesen litar lumba terbaharu Kentucky mengumumkan pada hari Rabu derma $50,000 kepada dana negeri baharu. Wang itu akan membantu Toto macau menampung perbelanjaan penduduk dan komuniti yang ditanggung akibat banjir yang memusnahkan bahagian 13 daerah di bahagian timur negeri itu.

Banjir Kentucky
Penggubal undang-undang negeri Kentucky pada hari Rabu menerima lawatan helikopter ke kawasan di negeri itu yang masih di bawah air selepas banjir bersejarah melanda Kentucky Timur minggu lalu. Juga, pada hari Rabu, Revolutionary Racing mengumumkan derma $50,000 kepada Dana Bantuan Banjir Kentucky Timur Pasukan. (Imej: WKYT-TV)
Revolutionary Racing berkata dalam satu kenyataan bahawa sumbangannya kepada Dana Bantuan Banjir Team Eastern Kentucky akan membantu membayar keperluan dan perumahan. Dana itu diperuntukkan untuk mereka yang kehilangan tempat tinggal selepas ribut yang menghasilkan sehingga empat inci hujan sejam merentas Kentucky Tenggara.

Kawasan itu kira-kira 100 batu ke selatan tempat Revolutionary Racing merancang untuk membina trek kuda suku $55 juta di Ashland.

Sumbangan air botol, pakaian baharu, bekalan pembersihan dan barangan keperluan lain telah masuk ke rantau ini sejak banjir bermula. Dana Team Eastern Kentucky telah menerima lebih daripada $2 juta dalam bentuk derma. Walau bagaimanapun, pegawai berkata lebih banyak bantuan diperlukan dalam beberapa hari akan datang – terutamanya kerana terdapat peluang untuk lebih banyak ribut, dan suhu 90 darjah telah disambung semula di kawasan yang kurang atau tiada kuasa.

Kentucky Timur ialah rumah baharu kami, dan kami dengan cepat menyedari betapa ramai penduduk di sini menyokong satu sama lain,” kata Larry Lucas, pengerusi Revolutionary Racing Kentucky, dalam satu kenyataan. “Kami berharap sumbangan ini dapat membantu mereka yang paling memerlukan di samping menggalakkan orang lain untuk membantu dalam apa jua cara yang mereka mampu. Fikiran dan doa kami bersama penduduk Kentucky Timur.”

Sumbangan kepada dana boleh dibuat secara dalam talian di sini .

Lesen Diberikan Minggu Lalu
Dengan kelulusan Suruhanjaya Lumba Kuda Kentucky terhadap permohonan Revolutionary Racing pada mesyuaratnya pada 26 Julai, kesemua sembilan lesen perlumbaan negeri itu telah dianugerahkan.

Pecah tanah dijangka berlaku akhir tahun ini di Ashland untuk trek itu, yang akan Pengeluaran SGP menjadi satu-satunya trek suku kuda di Kentucky. Trek itu juga akan menjadi satu daripada dua sahaja di bahagian timur negeri ini. Pembinaan sedang dijalankan di Cumberland Run, trek perlumbaan abah-abah di Corbin, kira-kira 80 batu di selatan Lexington.

Perlumbaan di Cumberland Run dijangka bermula pada 2023. Trek itu, usaha sama antara Keeneland dan Kentucky Downs, akan mengadakan pertemuan Result SDY musim luruh tahun ini di trek abah-abah Red Mile di Lexington.

Perlumbaan Kentucky sedang mengalami ledakan pembinaan pada masa ini. Selain dua lagu baharu itu, Churchill Downs Incorporated memberikan sentuhan akhir pada pembinaan semula Turfway Park bernilai $145 juta. Trek tulen Kentucky Utara akan meraikan pembukaan grandstand baharunya dan tempat lumba kuda (HHR) yang bersejarah pada 1 September.

Kentucky Banjir Tuntutan 37 Nyawa Setakat ini
Sekurang-kurangnya 37 orang telah meninggal dunia akibat bencana itu, dan Polis Negeri Kentucky melaporkan sekurang-kurangnya tiga orang dianggap hilang.